GIANT ENTOUR E+ 1 BEST GETEST IN ADR FIETSTEST VAN ALGEMEEN DAGBLAD

Giant heeft buitengewoon goed gescoord in de ADR Fietstest 2021. De Entour E+ 1 kreeg daarin het stempel ‘Best Getest’ in de categorie elektrische stadsfietsen van 1.500 tot 2.500 euro. De ADR Fietstest is Nederlands grootste fietstest waarin de ervaringen van fietsers doorslaggevend zijn.


GIANT ENTOUR E+ 1 BEST GETEST IN ADR FIETSTEST VAN ALGEMEEN DAGBLAD


Voor de test kwamen verspreid over vier weken in februari en maart circa 350 fietsers bijeen op een locatie in de provincie Utrecht. Daar testten zij – coronaproof uiteraard – bijna zestig fietsen van 35 merken. In totaal legden de testpiloten gezamenlijk meer dan achtduizend kilometer af op een gevarieerd testparcours. Onderweg letten zij onder andere op de rijeigenschappen, het comfort, de ondersteuning en de verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Enthousiaste reacties
De Entour E+ 1 kreeg een 8,2 als rapportcijfer en eindigde met stip op één in de categorie elektrische stadsfietsen van 1.500 tot 2.500 euro. Testers waren met name enthousiast over het duidelijk afleesbare display, de krachtige ondersteuning, de geruisloze motor en de afwerking, zo valt op te maken uit de testrapporten. Ook viel het hen in positieve zin op hoe prettig de e-bike rijdt als de ondersteuning is uitgeschakeld. “Voor een stadsfiets in deze prijsklasse is hij verrassend goed”, schrijft de krant.

In de ADR Fietstest was er voor de eerste maal een rol weggelegd voor de Fietsersbond. Deze belangenbehartiger liet zich tijdens de test ook zeer positief uit over de Entour E+ 1. Specialist Kees Bakker van de Fietsersbond: “De Giant SyncDrive-motor is prima. Hij is met een koppel van 50 newtonmeter krachtig en verdrievoudigt wat je zelf trapt. De fiets heeft een ruime, lage instap, goede hydraulische remmen en een goede voorvering.”

Voor alledaags gebruik
De Entour E+ 1 maakt onderdeel uit van de vernieuwde Entour E+-familie. Deze bestaat uit allround e-bikes voor alledaags gebruik: je gaat er comfortabel mee naar het werk en haalt er snel boodschappen mee. Kinderen gaan er gemakkelijk op mee, want de bagagedrager is compatible met zitjes. De Entour E+ 1 heeft goed doseerbare schijfremmen, zeven versnellingen (Shimano Nexus 7) en een helder display dat ook onder zonnige omstandigheden duidelijk afleesbaar is.

Smart Assist: systeem kiest ondersteuning
De elektrische ondersteuning komt van Giants eigen middenmotor, de SyncDrive Core. Deze voorziet in vijf ondersteuningsstanden. Je hoeft niet meer handmatig te wisselen zodra je de Smart Assist-modus hebt ingeschakeld. Op dat moment kiest het systeem zelf het benodigde ondersteuningsniveau. Daarvoor gebruikt de technologie zes ingebouwde sensoren die onder meer meten hoeveel kracht je op de pedalen zet en of de weg vlak is of oploopt. Wordt het zwaarder, dan schakelt de ondersteuning vanzelf een niveau hoger.

De SyncDrive Core-middenmotor wordt gevoed met energie van de EnergyPak-accu. Daarmee heb je een bovengemiddeld grote actieradius. Bij aanschaf van de Entour E+ 1 heb je keuze uit verschillende capaciteitsgroottes: 300, 400 of 500 wattuur. Deze batterijen maken gebruik van kwalitatief hoogwaardige cellen, waardoor ze een langere levensduur hebben en de veiligheid beter gewaarborgd is.

Bekijk hier alle Entour E+ modellen, inclusief de Entour E+ 1.

Lees hier alles over Giant e-bike technologie.


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Hogere boetes bellen en appen op de fiets: 150 euro (NL) en 174 euro (B)

150 euro (NL) en 174 euro (B)

Corona Update: LET OP! Gewijzigde openingstijden!

Door de nieuwe maatregelen hebben we onze openingstijden moeten aanpassen. We doen ons best alle wijzigingen overal zo snel mogelijk aan te passen. De meest actuele openingstijden zijn altijd te vinden op onze site.

Veilig onderweg en veilig weer thuis met Batavus verlichting

Maak kennis met V-Light

Scalato Made for E-Bikes

Speciaal ontwikkeld voor e-bikes

Batavus winnaar Fiets van het Jaar 2021

De Batavus Dinsdag Exclusive Plus is door de RAI Vereniging uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2021. 

Trek Émonda SL6 Pro door vakjury uitgeroepen tot Racefiets van het Jaar 2021

Trek is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de Fiets van het Jaar verkiezing. De jury heeft de Trek Émonda SL6 Pro uitgeroepen tot Racefiets van het Jaar 2021. De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door de RAI Vereniging en geldt als de meest prestigieuze prijs in de fietsindustrie. Uit de vijf inzendingen koos de onafhankelijke vakjury voor de Émonda SL6 Pro.

Next test winner from STEVENS: The E-Inception AM 9.7 GTF is 'Super'


Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  09:00-18:00
Dinsdag:  09:00-18:00
Woensdag:  09:00-18:00
Donderdag:  09:00-18:00
Vrijdag:  09:00-18:00
Zaterdag:  09:00-18:00
Zondag:  Gesloten


Financiering